Erik Nordström

ERIK NORDSTRÖM

Erik är Young rider. Han har två Guldmedaljer och en bronsmedalj på SM med sin ponny Hamlet och även ett NM silver. Med honom startade Eriks karriär på riktigt innan han gick över på storhäst där han haft stora framgångar. Där är vinsten i Krafft Young rider cup 2019/2020 den största av de alla, utöver det har han varit 2a i Falsterbo GP både med ponny och som junior, placeringar i svår hoppning och blivit rankad som Sveriges hetaste unga ryttare tidigare i år.
 
Eriks mål med varje häst är att utveckla den till dess yttersta och menar att många lägger otroligt mycket tid på att leta efter hästen som har allt medans Erik menar att man får göra hästen till dess bästa och med rätt träning kan de flesta hästar bli riktigt bra i slutändan.  Viktigt för Erik är också att titta och lyssna på de bästa och alltid ta till sig av det han ser och hör.
 
Precis nu har Erik flyttat hem till Skåne och har startat sitt egna företag med tävlingsverksamhet, utbildning och försäljning. Eriks både kort- och långsiktiga mål är att utveckla de hästar han har och sen får man ta allt som det kommer men han hoppas såklart på att få hoppa på de stora tävlingarna och arenorna även i år och i framtiden!