Philipp Mükisch – en hovslagare från Salzburg, Österrike som brinner för hovslageri.

Philipp Mükisch – en hovslagare från Salzburg, Österrike som brinner för hovslageri.

Han har arbetat som hovslagare sedan 2017. När han startade sin verksamhet hade han som mål att bygga upp en grupp av hovslagare i Salzburg-området för att kunna erbjuda bästa möjliga hovvård för hästar i Salzburg, Bayern och Oberösterreich. I dagsläget har Philipp nu fyra anställda i sitt team.
Redan när Philipp endast var tre år gammal så packade han sina arbetskläder och sin ryggsäck och följde med sin pappa som var hovslagare till arbetet. Vid 15 års ålder började han aktivt att utbilda sig till hovslagare. Idag skor han ponnyer, sport-, arbets- och fritidshästar.

Han och hans team erbjuder en stor bredd av ortopediska specialskor, syntetskor och klassiska järnskor för att ge sina kunders hästar den bästa hovvården för att hålla deras hästar friska. Därför åker han ofta på vidareutbildningskurser för att kontinuerligt öka på sina kundskaper på bästa möjliga sätt.

Philipp beslutade sig även för att studera till civilingenjör. Detta visade honom ännu mer att “hovslageri” och det gamla hantverket är en av hans stora kärlekar. Hans fantasi, envishet och ständiga optimering kommer en dag att hjälpa honom att uppnå sitt mål att starta ett utbildningscenter för hovslagare, samt erbjuda terapeutisk vård för hästar. Hans budskap är: det gamla hantverket får inte gå förlorat, utan måste vara innovativt för dagens hästar och hovslagare.