Tova Ottosson - HippocratesHippocrates

Teamrider

Tova Ottosson

Tova Ottosson bor i Uppsala.

Så länge hon kan minnas har hon suttit på en hästrygg. Men det värsta Tova visste var att dra på sig de tjocka helskodda ridbyxorna och trycka ner fötterna i ett par så kallade ”ridstövlar” av gummi där fötterna fastnade. Efter några år av hennes mammas tjat och tvång där hon släpade med Tova till ridskolan fick hon till slut hänga med sin mamma till stallet istället där hon sex år gammal skenade med en shettis i skogen bakom sin mamma som travade med sina stora hästar.

När Tova sedan fyllde åtta år fick hon sin första ponny som tanken var att hon skulle börja sin tävlingskarriär på hoppbanorna med. Men efter att ha ramlat av ungefär 95% av alla starter så sadlade hon om och red dressyr där hon och sin lilla vita ponny vann det mesta.

Som 14 åring fick Tova sin första storhäst och sedan dess har hästar kommit och gått. Direkt efter studenten tog hon med sina hästar och flyttade hem till Sylve Söderstrand under en period innan hon sedan flyttade hem igen och startade sin egen verksamhet. Tova har som junior och Young rider tagit placeringar upp till svår hoppning och fått chansen att tävla på platser som Globen, Scandinavium och Elmia.

Idag driver Tova ett utbildnings och tävlingsstall tillsammans med sin sambo. Hon har fortfarande stora mål och satsar idag främst på att ta fram nya unga förmågor och förhoppningsvis någon dag ha möjligheten att få ha kvar en unghäst för större uppgifter.

På Instagram finner ni Tova här: https://www.instagram.com/tovaottosson/?hl=sv

Hippocrates

Vi förser hästföretagare med kraftfulla system.

Nyhetsbrev

Copyright © 2022 Hippocrates. Alla rättigheter förbehållna.