Filippa Norrman - HippocratesHippocrates

Teamrider

Filippa Norrman

Filippa Norrman bor på en hästgård med sin familj utanför Märsta, där hon och hennes mamma driver Kattis Ridcenter.
Hon är 22 år och läser just nu 2:a året på Civilingenjörs programmet med inriktning Energisystem på Uppsala Universitet och SLU.

Som junior var Filippa med i landslaget i 3 år och tog bland annat JSM Brons,
Silver på Nordic Baltic Championship samt flertalet internationella vinster och placeringar. Även som Young Rider var hon med i landslaget och representerade Sverige på Nordiska mästerskapen och tog flertalet internationella placeringar.

Nu är siktet inställt på hennes 3 år som U-25 ryttare där det ställs nya hårdare krav men målet är att nå toppen och delta på internationella mästerskap. Det slutgiltiga målet är att starta OS på en häst hon själv utbildat.

I dagsläget har Filippa två tävlingshästar, Hs Indigo och Buskhagas Dasras. Hs Indigo är f.09 efter Skoven Rafael-Weltman.
Vi köpte honom vid 6-års ålder och vi har tillsammans gjort resan från juniortiden till U-25. Indigo är en häst som hon trott på från första början och han har kapacitet att gå GP vilket är deras mål. Hon hoppas på att ta en plats i U-25 landslaget nästa år.

Hon har även en väldigt lovande unghäst f.14 Buskhagas Dasras efter Desperado- Blue horse Zack.
Dasras köptes när han var 3 år och hon har utbildat honom själv. Tillsammans har de redan ridit final på både Breeders och Falsterbo och 2020 blev de uttagna som 2:a reserv till Unghäst- VM efter en 4:e plats i finalen av Breeders Throphy.
Filippa hoppas och tror att de kan göra hela resan till Internationell Grand Prix tillsammans.

Som person är Filppa mycket motiverad och drivs av att ständigt utvecklas tillsammans med sina hästar. Lika mycket som hon älskar att vinna har hon med åren lärt sig att det inte är medgångarna som gör en till världsmästare.
Filippa upplever att det är när det gått lite sämre och hon har kunnat ta till sig på ett bra sätt är de gånger som hon lärt sig som mest.

”Älskar att vinna men är inte rädd för att förlora” är ett uttryck som hon tycker beskriver henne som tävlingsmänniska”

På instagram finner ni Filippa här: https://www.instagram.com/filippanorrman/?hl=sv

Hippocrates

Vi förser hästföretagare med kraftfulla system.

Nyhetsbrev

Copyright © 2022 Hippocrates. Alla rättigheter förbehållna.