Emil Johansson - HippocratesHippocrates

Teamrider

Emil Johansson

Emil Johansson är boende i Skåne och arbetar som hovslagare.

Tidigare tävlade Emil i hovslageri och han blev bla debutantmästare 2004 i Falsterbo. Idag skor han både promenadhäst till landslagshästar i de flesta discipliner samt ägnar sig en hel del åt sjukbeslag.

Emil har även gått tilläggsutbildningen för att bli en godkänd hovslagare av jordbruksverket. Att han brinner för sitt yrke som hovslagare är tydligt. Han berättar vidare att han har ett stort intresse för hovens anatomi och hoven i balans, något som han strävar efter vid varje sko tillfälle, får man hoven i balans snabbt så har man vunnit mycket mark säger Emil.

Emil startade med Hippocrates system Blacksmith för hovslagare för tre år sedan och han berättar:

”Jag gillar helheten. Min verksamhet har fått en mer professionell touch då mina kunder nu via Blacksmith får ett sms dagen innan jag kommer och det bästa är att ingen kund någonsin glömmer bort mig sedan jag startade med Blacksmith. Detta betyder att jag inte åker på jobb i onödan. Det är trevligt och kunderna uppskattar det enormt.

Innan Blacksmith skrev jag ner dagens arbete på ett block eller papper och man kan väl minst sagt säga att i bilen kunde det vara många olika pappersblock och det blev lite rörigt. Idag har jag med mig min mobil eller ipad till alla kunder och börjar med att ta en liten stund med kunden och fyller i alla uppgifter på plats, alternativt skickar de ett sms med sina uppgifter. När mitt arbete är avslutat tar det några minuter att göra en faktura och ofta gör jag det direkt i bilen. Mina arbetsdagar var tidigare två-tre timmar längre pga faktureringen och nu tar det ett par minuter.

Jag rekommenderar Blacksmith till alla mina kollegor”

Hippocrates

Vi förser hästföretagare med kraftfulla system.

Nyhetsbrev

Copyright © 2022 Hippocrates. Alla rättigheter förbehållna.