Alice Andersen - HippocratesHippocrates

Teamrider

Alice Andersen

Alice Andersen är 18 år, och har precis tagit studenten.

Alice rider fälttävlan som är hennes stora passion i livet. Det började med att hennes föräldrar red fälttävlan. När hon var sex år tjatade hon till sig att även hon skulle få starta en 50cm klass i fälttävlan på sin promenadponny Cassie. Efter det drog det igång mer på allvar. När hon växte ur Cassie, köpte de en större ponny med mer erfarenhet. Så småningom när det blev dags för D-ponny tyckte hennes far att stor häst var ett bättre alternativ och hon fick ta över familjens häst Lavendel. Lavendel var hennes pappas häst som han köpt in som 2-åring, ridit in och sedan tävlat. Nu var hon 8 år. Alice och Lavendels resa startade med en debutant (90cm) i Hermanstorp, hösten 2013, då hon var 12 år gammal. Lavendel hade gått upp till CCI3*-L med pappa som utbildare och av de två har Alice lärt sig allt hon kan idag.

Med Lavendel har hon sedan 2016 ingått i juniorlandslaget och i år har hon flyttat över till YR. De har åkt på fyra Europamästerskap tillsammans, startat 4* klass och kammat hem två SM guld. Ett i lag 2018 och ett individuellt YR-SM Guld 2019.

Alice har även två andra hästar som hon satsar med, Freddie Mercury (Murre) och Euphoria (Fia). Fia satsas mot att kunna gå YR-EM 2021 med Murre som reserv. Två väldigt begåvade hästar båda två från Tyskland, Gestüt Lewitz.

Foto: Pernilla Hägg

På instagram finner ni Alice här: https://www.instagram.com/eventing_alice/?hl=sv

 

 

Hippocrates

Vi förser Sverige med kraftfulla system för hästbranschen .

Nyhetsbrev

Copyright © 2021 Hippocrates. Alla rättigheter förbehållna.