Verksamhetchef på en ridanläggning kräver sin allkonstnär - HippocratesHippocrates

Hippocrates Bloggen

Här bloggar vi om ditt och datt inom hästvärlden

Verksamhetchef på en ridanläggning kräver sin allkonstnär

november 21st, 2021 | By: Joakim Krassman

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

✅  Samarbete med kommun              ✅  Samarbete med styrelse
✅, Ekonomi, bokföring samt löner     ✅, Vision – Investeringar
✅, Hästar                                                    ✅, Personal
✅, Underhåll av anläggningen            ✅, Tävlingsledare – vid egna tävlingar
✅, Ridlärare – utförande av ridlektioner

Lotta Sjöberg är anställd som verksamhetschef och driver Högbo Ridklubb sedan 2015.

Det började med att hon  startade som hopptränare i sex månader och fick sedan frågan om hon vill ta över som verksamhetsansvarig.
Hennes ridkarriär startade på Uppsala Ponnyklubb som 10-åring . Hon var även på Hardenborgs och hyrde ponny tre dagar i veckan. Till slut fick hon hyra en ponny en hel vinter och sedan gick drömmen i uppfyllelse och hon köpte sin egna första ponny. Hon var även aktiv inom gymnastisk, friidrott samt basket innan hästarna tog över helt. Föräldrarna köpte en gård och där startade hon som egen företagare och drev sin första verksamhet. Efter drev Lotta med sin fd man en anläggning som egen företagare.

Högbo Ridklubb är en ideell förening där klubben arrenderar anläggningen av kommunen. En fantastisk anläggning med stora vinter och sommarhagar. Utomhus och inomhus ridbanor. Där finns även 90 st permanenta tävlingsboxar.På anläggningen drivs det ridskola och inackorderingsstall för 25 hästar. Det finns en blandning av både ponny och hästar.De anordnar också en hel del uppskattade dressyr och hopptävlingar varje år och arbetar mot drömmen att ha en egen terrängbana.

För Lotta är det viktigt att driva anläggningen och se lösningar, ej fastna i hur vi alltid har gjort. Det är upp till oss att skapa nya möjligheter och våga satsa.
Hon ser även vikten av att vara en tydlig ledare och att utveckla en anda som kommer från värderingar och rutiner. En policy som finns är att man pratar med varandra och ej om varandra.

Skapandet av gemensamma visioner är viktigt för att gynna utvecklingen och bidra till en långsiktighet och en stor del av hennes arbete som ridskolechef är att få alla parter att samarbeta: styrelse – personal – kommun samt alla medlemmar förstås. Här ser Lotta att kommunikation är superviktigt så att alla är med på samma tåg. Ge och ta över gränser och ömsesidig respekt.

Lotta är själv delaktig i aktiviteter på tex tävlingar för att visa vägen och att skapa engagemang.
Efter varje tävling skrivs ett meddelande till samtliga medlemmar om vad en tävling gett och vad de planerar att göra för överskottet av pengarna för att alla skall känna sig delaktiga.

Det är framförallt tävlingarna de anordnar som ger extra intäkter till inköp av nya hästar, mer personal samt underhåll och möjlighet att utveckla anläggningen.
Hon menar att hennes envishet tar henne framåt och att hon vet vad hon kan och ej kan. Hon brinner för att ha människor runt sig och med sig.

Lotta var aktiv ryttare inom eliten i hoppning samt var även med i OS år 2008.
Idag tävlar hon fortfarande hoppning i svåra klasser. Hon sålde sina drömhästar till USA men vill nu hitta nya fyrbenta stjärnor för framtiden.

Högbo Ridklubb startade med Hippocrates system Academy för ridskolor i maj 2021 och Lotta Sjöberg berättar:

”Vi sparar mycket administrativ tid som vi kan frigöra för andra aktiviteter vilket är toppen då vi vill utnyttja den tiden för det vi brinner för.

Tidigare var faktureringen tidskrävande samt att vi fick in stora pengar två gånger per år och däremellan var det tomt i kassan. Systemet hjälper oss att få en bättre kontroll på ekonomin och ser till att vi optimerar kassaflödet i verksamheten då vi nu fakturerar oftare.

Våra pay & jumps har också förenklats betydligt och här sparar vi mycket tid med hjälp av snabb och enkel fakturering.

Vi som arbetar här lever alla för våra hästar och proStable ger oss mer tid att fokusera på det vi älskar!”

Dela gärna det här!
Hippocrates

Vi förser hästföretagare med kraftfulla system.

Nyhetsbrev

Copyright © 2022 Hippocrates. Alla rättigheter förbehållna.