Vem drömmer inte om att den nya hästen skall bli en ”perfect match”?   - HippocratesHippocrates

Hippocrates Bloggen

Här bloggar vi om ditt och datt inom hästvärlden

Vem drömmer inte om att den nya hästen skall bli en ”perfect match”?  

maj 29th, 2021 | By: Joakim Krassman

Vi har träffat Sophie Linde, ägare till företaget Swedish Equillence med visionen ”Vi gör din hästdröm till verklighet”.

 

Lite bakgrund om Sophie.

 

Sophies första kliv in i vuxenlivet började på universitetet och IHM Business school, hennes mål var då att arbeta inom marknadsföring, försäljning eller som projektledare. När det fanns tid att reflektera över vägar och val så var det hästarna som hennes hjärta slog ett extra slag för och detta resulterade i en resa till USA som varade i fem år. Starten blev som volontär på Wild Horse Rescue Center i Florida, vidare till Mississippi och resan avslutades sedan i Texas där hon verkligen blivit biten av Ranchlivet.

Drömmen om att starta eget i Sverige växte fram under resans gång. Hon ville hålla lektioner, kurser samt föreläsningar för att skapa en avslappnad och lugn tillvaro mellan häst och ryttare. Sophie har mött många hästar som blivit nervösa i olika situationer, tillexempel som att stå still vid skoning, uppsittning och kliva på hästtransporter.

Hon jämför sig själv med en par-terapeut, men som medlar och skapar förståelse mellan häst och ryttare.

Hon landade i Sverige i februari 2019 och i mars hade Sophie registrerat sitt aktiebolag. Första eleven och lektionen i Sverige bokades redan när hon fortfarande var i USA. Hon startade med sparade pengar och arbetade som timanställd för att få verksamheten att rulla igång.

Idag har Sophie uppnått det hon drömde om, men också kompletterat med ett rutinmässigt arbete i ett stall. Där utför hon och hennes anställda olika slags tjänster åt kunder som har hästar i stallet.

Tjänsterna som det handlar om kan exempelvis vara in-/utsläpp, mockning, tömkörning och lastträning.

För att Sophies arbete ska flyta på och för att hon inte ska missa de tjänster hon planerats att utföra så använder hon sig dagligen av Hippocrates system proStable. Hon upplever att hon sparar grymt mycket tid, tid som hon kan lägga på hästar istället.

Sophie lägger till tjänsten i appen, när hon sedan fakturerar en gång per månad så skapas fakturan automatiskt och är redan klar att mailas ut till resp. kund.

 

I systemet är inbetalningar via bankgiro aktiverat, så fakturorna som är betalda prickas av automatiskt. Detta gör det enkelt att gå in och se ifall någon ej betalat och skicka en påminnelse.

”På tre minuter har jag mailat alla fakturor samt fått SIE-fil till min bokföring med alla konton korrekta. Här sparar jag förutom tiden också in pengar då jag ej behöver anlita bokföringsfirma.

En annan sak jag gillar är att titta på prognosen i proStable – hur mycket pengar fick företaget in samma månad för två år sedan och hur mycket får jag in kommande månaden av det som är inlagt i systemet. Det sporrar mig till att utveckla företaget. ”

Vad har du för tips för den som är intresserad av att starta eget inom hästbranschen bör tänka på?

  1. Hålla ned kostnaderna i starten. Jag har t.ex valt att inte äga någon egen häst.
  2. Våga ta betalt för det du gör. Prissättningen är viktig och håll dig till den.
  3. Använd Facebook samt Instagram för gratis marknadsföring
  4. Tro på det du kan och är bra på. Leverera därefter.
  5. Ta ett steg i taget. Jag arbetade fram ett kursupplägg till att börja med utifrån mina förutsättningar just då och sedan vidare ett steg i taget allt eftersom du utvecklas.
  6. Bygg ditt varumärke och låt det genomsyra allt du gör. Professionella svar per mail, sms till kunder. Försök skapa kontakter – om inte du själv så kanske bekanta kan?
  7. Fundera på vad som är just din unika kunskap, varför skall kunderna välja dig och ingen annan.

Vi tackar Sophie för en fin pratstund, alltid kul att få möta en så talangfull hästföretagare!

Här kan du läsa mer samt boka in dig på lektion, kurs eller föreläsning:
https://www.swedishequillence.se/

Fotograf Lovisa Karlström

Dela gärna det här!
Hippocrates

Vi förser hästföretagare med kraftfulla tjänster.

Nyhetsbrev

Copyright © 2022 Hippocrates. Alla rättigheter förbehållna.