Möt våra grundare - de ofrivilliga stallägarna - HippocratesHippocrates

Hippocrates Bloggen

Här bloggar vi om ditt och datt inom hästvärlden

Möt våra grundare – de ofrivilliga stallägarna

april 21st, 2019 | By: Joakim Krassman

Bildtext. Paret Pedersen-Krassman utanför det nya isolerade ridhuset på 78*26 meter på gården hemma i Brunnby, Hippocrates EC.

Två hästtokiga döttrar fick paret Pedersen-Krassman att spontanköpa en hästgård i Brunnby. Då båda är projektmänniskor skulle det inte dröja länge innan gården hade fem stall, 45 hästar och tiotalet anställda. Administrationen blev snart ett aber och så föddes idén till ett affärssystem för hästnäringen.

– Vi ville ju inte ägna all vår fritid åt fakturering och telefonsamtal med hästägare, så jag började bygga systemet redan första dagen, berättar Joakim som har en bakgrund som systemutvecklare på ett internationellt mjukvaruföretag. Systemet bidrog snabbt till en väldigt harmonisk stämning i stallet. Plötsligt var alla pärmar och lappar borta och alla visste vad som gällde. – Det var då vi insåg att det här kan bli en kommersiell produkt. Behovet måste ju vara enormt på anläggningar runt om i landet, minns Joakim och Ulrika att de tänkte efter all den positiva feedback de fick.

800 0000 rader kod senare
Tiden skulle ge paret Pedersen-Krassman rätt. Fyra år efter att betaversionen släpptes och 800 000 rader kod senare har Hippocrates fått sitt kommersiella genomslag. Idag har tjänsten över 25000 användare och systemet har omsatt över 250 miljoner kronor. För Joakim och Ulrika är syftet klart.
Vi vill hjälpa våra kunder att tjäna pengar, kvittrar dom i kör med samma entusiasm som talgoxens hungriga ungar. För den som jobbar med hästar är det 365 dagar om året som gäller, vare sig du är magsjuk eller febrig så är det djur som står och väntar och behöver skötas om, säger Ulrika och fyller i.
– Ska man driva ett hållbart företag i den här branschen så måste man bli effektivare och få koll på sina kassaflöden, och det är dessa problem vi löser. Genom effektiva processer för administrationen frigör Hippocrates tid som användarna kan investera i det dom gör bäst: ta hand om sina elever, kunder och fyrbenta vänner. – Poängen är just att den smarta tekniken gör att du kan vara mer analog och investera i dig själv, menar Joakim.

Hästnäringen kantas av utmaningar
Hästnäringen omsätter hissnande 72 miljarder kronor enligt de allra färskaste studierna. De enorma underhållskostnaderna på hästanläggningar gör likväl denna pengastinna bransch kämpig. – En nyckel är att få bort alla svarta pengar slår Ulrika fast. Efter alla hennes år som produktchef och marknadsansvarig i internationella bolag vet hon vad hon pratar om. – Svarta pengar leder till prisdumpning, dåliga villkor och många i branschen bränner ut sig och far illa.
Trots att hästnäringen kantas av utmaningar lyser både Joakim och Ulrika av stor optimism. Människorna som jobbar med hästar har en passion du inte finner på ett vanligt 9-5 jobb förklarar Ulrika. – Finns passionen och arbetsviljan så går resten att lösa. Det gäller bara att hänga med i utvecklingen.
Hippocrates siktar på att inom kort bli Sveriges största leverantör av affärssystem för hästnäringen. Men ambitionen är långt större än så
berättar Ulrika. – Vi vill så klart bli Sveriges nästa stora tech-export. Döttrarna har sedan länge lämnat boet, men paret PedersenKrassman har inga planer på att överge anläggningen i Brunnby. – Det kommer aldrig att hända, utbrister de i symfoni. – Vi har ju personalen, hästarna och systemet, detta är vår baby säger
Joakim. – Och jag som älskar att jobba med människor kan inte tänka mig att leva utan detta, avslutar Ulrika.

Detta är Hippocrates
Hippocrates utvecklar användarvänliga system för hästnäringen. Oavsett om du är hovslagare, driver en ridskola, har stall med inackorderingar eller är Equiterapeut har vi ett system för dig.

Ålder: Den första upplagan skapades redan för 11 år sedan. För fyra år sedan kom den första kommersiella produkten.
Antal användare: Drygt 25 000 som omsätter över 250 miljoner kronor i systemet.
Koden: Tjänsten är helt molnbaserad och består av över 800 000 rader kod. Om du skriver ut det på papper skulle det sträcka sig över 7,5 kilometer.
Tjänster: Blacksmith™ för hovslagare, Academy™ för ridskolan, Equitreatment™ för equiterapeuter och proStable™ för stall.

Dela gärna det här!
Hippocrates

Vi förser hästföretagare med kraftfulla system.

Nyhetsbrev

Copyright © 2022 Hippocrates. Alla rättigheter förbehållna.