Mitt mål är att hjälpa ryttare och häst att bli sitt bästa jag! - Hippocrates TMHippocrates TM

Hippocrates Bloggen

Här bloggar vi om ditt och datt inom hästvärlden

Mitt mål är att hjälpa ryttare och häst att bli sitt bästa jag!

oktober 1st, 2019 | By: Joakim Krassman

Bruno driver sin verksamhet Stall Degreef på Hippocrates Equestrian Center nära Arlanda. Här tränar han ryttare och häst med ett helhetskoncept.

Han gör allt kring hästarna i sin verksamhet. Han hanterar dom som om de vore sina egna. Konceptet är att hästägare kontaktar Bruno och vill ha hjälp med allt från träning, hovslagare, sadel, plan för utveckling, tävlingar etc. Detta är ett helhetskoncept koncentrerat på dressyrarbete.

Bruno startade sin karriär som ryttare i sitt hemland Belgien där han efter avklarad examen inom elektroteknik insåg han att han ville göra något annat. Han har ridit sedan 12 år ålder. Under sina ungdomsår gick han utbildningar som resulterade i arbete som ledare på ridläger. Detta skapade ett intresse för hästar och Bruno kom i kontakt med utbildningsstall i Tyskland. Efter att ha provjobbat i dressyrstall föll valet naturligt att stanna i Tyskland och arbeta samt utbilda sig till beridare.

Hur kom det sig att du sedan hamnade i Sverige?
Jag träffade en svensk tjej, så klart! Jag har nu bott i Sverige sedan 1998.

Hur skiljer sig Sverige och Tyskland åt?
Mentaliteten skiljer sig mycket åt. Tyskarna är väldigt disciplinerade medans svenskarna har jantelagen. I Tyskland är det mer rakt på sak. ”Du går inte mjukt runt, du ger raka svar”.

I Sverige föredras en pedagogisk utvecklande utbildning.
Jag uppskattar att hästarna i Sverige får vara mer häst. Stort fokus läggs på att hästen ska må bra.

 

Hur har flytten till Hippocrates Equestrian Center påverkat dig och din verksamhet?
Den här branschen är fysiskt krävande med långa arbetsdagar. Jag hade nog inte fortsatt med min verksamhet om jag inte flyttat. Rent fysiskt hade jag inte klarat det längre och då är jag ändå stark i kroppen. Innan jag flyttade till Hippocrates Equestrian Center gjorde jag allt grovarbete själv (givetvis fick man ibland medhjälpare ) såsom mockning, utfodring, in och utsläpp av hästar samt all reparation/underhåll vilket gjorde att jag inte fick tid att göra det som jag är bäst på, nämligen att utbilda häst och ryttare. Nu hyr jag personal för grovarbetet och kan fokusera på det vitala i min verksamhet.

Så som jag gjorde på den förra anläggningen där jag stod ensam med allt fungerade inte i längden. Arbetet behöver bli mer uppdelat så att man kan göra det man är bäst på.

Vad tycker du om proStable?
Systemet är bra. Den automatiska månadsfaktureringen är en life saver. Att kunna sitta hemma och beställa tjänster/förändra foderstat utan att behöva ta den fysiska kontakten sparar tid. Jag kan enkelt gå in i systemet och lägga in information om en häst och är trygg med att när personalen kommer på morgonen så vet dom exakt vad som skall ske.

Brunos tips för att lyckas få ekonomi i din hästverksamhet

  1. Våga ta betalt
  2. Håll nere dina utgifter, planera dina inköp väl
  3. Kvalitet istället för kvantitet. Gör ett så bra jobb du förmår och ägna tid åt varje ekipage.

Min marknadsföringsmetod har varit att erbjuda kvalité till mina kunder och på så sätt fått vidare förtroende med befintliga samt nya kunder.

Vad är ambitionen? Är du klar nu?
Nä, mer vill ha mer! Klart jag har ambitioner och idag har jag hästar i stallet som kan gå långt. Målet är att dom ska upp till Grand Prix vilket är flera års arbete innan dom är där. Nästa år kommer sex av dom tio hästar i mitt stall kunna gå St:George program och högre.

Jag vill inte ha ett jättestall med 60 boxar. Det blir för mig opersonligt. Jag tänker alltid tillbaka till vad som lockade mig med hästar från början och det är att det måste finnas en glädje och en kärlek i att rida en häst. Jobbar jag med tio hästar så lär jag verkligen känna dom och sina ägare. Jag tror att många glömmer bort sig på vägen, tappar bort kärleken till djuren. Då blir det en maskinell verksamhet där hästen blir en produkt istället för en individ.

Vad är det absolut roligaste med jobbet?
Jag får arbeta med min hobby. Att få hjälpa människor och få utbilda och träna ekipage är fantastiskt. Att lära ut är nog det bästa – att få både häst och ryttare att växa och bli bättre. Oavsett vilken nivå det är.

En stor del av min verksamhet är pedagogik. Känsla för pedagogik och förmåga att lyssna är viktigt. Jag jobbar mycket med det mentala och försöker att inte bara coacha i ridningen utan stötta och guida och hjälpa på alla fronter kring hästen. Ett enkelt exempel: Du går ut på tävling. Stress, nervositet, du spänner dig, du missar något, känslor kommer upp, varför gjorde jag så? Allt det här är känslor och det handlar om att guida ryttaren igenom de här känslorna.

Allmänt har ridsporten i Sverige vuxit enormt. När jag kom till Sverige kunde man räkna Grand Prix ryttare på en hand. Det har utvecklats enormt, Sverige är en stor ridsportsnation idag. Bättre ryttare med en ökad kunskapsnivå. Och det roliga är att Sverige fortsätter att växa.

Så, framtiden är ljus?
Ja, det tycker jag, definitivt.

Dela gärna det här!
Hippocrates TM

Vi förser Sverige med kraftfulla system för hästbranschen .

Nyhetsbrev

Copyright © 2020 Hippocrates TM. Alla rättigheter förbehållna.