Intresset för ridning har ökat under corona - HippocratesHippocrates

Hippocrates Bloggen

Här bloggar vi om ditt och datt inom hästvärlden

Intresset för ridning har ökat under corona

februari 23rd, 2022 | By: Joakim Krassman

Umeå Ryttarförening har alltid haft långa köer för både nybörjare och vuxengrupper. Men sedan pandemin drog in över Sverige upplever de att fler vill börja rida.  

Umeå Ryttarföreningen har en lång och spännande historia

Bakgrunden till starten av föreningen var det gamla kavaleriförbandet på militärförläggningen K4. Efter ett beslut om avhästning 1963 ombildades föreningen till Umeå Ridsportförening och ett par år senare (1967) startades Umeå Ryttarförening, URF. Trots att föreningen inte längre tillhör K4 så kommer det fortfarande äldre militärer för att rida och ibland anordnas uteritter för kamratföreningen Blå Dragonerna (en förening för de som har genomfört jägarutbildning i Arvidsjaur eller Umeå).

Verksamheten flyttades 1999 och en ny anläggning byggdes ett par kilometer utanför Umeås centrum. Arkitekturen och idéer för utseendet på anläggningen kom från Helsingborgs Ridklubb. Idag har föreningen ca 900 medlemmar, vilket innebär att de hör till de större föreningarna i Sverige. En bred verksamhet med allt från ridskola, till tävling i flera discipliner som dressyr, hoppning, körning och voltige.

Bakslag för verksamheten

Sedan corona-pandemin drog in över Sverige har Umeås Ryttarförening upplevt att intresset för ridning har ökat och köerna för att börja rida blivit längre. Med extremt dålig tajming förra året blev ett av ridhusen taget ur verksamhet på grund av nedslag under besiktning av taket. Därför har Umeå Ryttarförening fått fokusera på att bibehålla verksamheten på utebanor och i ett mindre ridhus. Ett tråkigt beslut som har inneburit att utvecklingen av verksamheten har stannat av och flera tävlingar och arrangemang har fått ställas in.

Det är tråkigt att drabbas av detta precis när intresset för ridning ökat, vi vill såklart kunna erbjuda alla som vill rida en plats i vår förening, säger Anna Nenzén.

Just nu har ridskolan 47 hästar, 25 stora hästar och 22 ponnys. Utöver dessa så finns ca 67 boxplatser för inackorderade privathästar. Sammanlagt har Umeå Ryttarförening ca 600 uppsittningar i veckan. Men de hoppas såklart på att utöka detta så fort anläggningen är återställd.

Umeå Ryttarförening användare av Academy

Med Hippocrates affärssystem för ridskolor fick Umeå Ryttarförening ett bättre kösystem och en bättre översyn av verksamheten.

Hippocrates Academy har underlättat vårt arbete i verksamheten och är användarvänligt för våra kunder. Eftersom vi är en stor förening startade systembytet intensivt, men så fort alla elever och hästar var på plats blev arbetet så mycket enklare, berättar Anna Nenzén.

 

Tack vare systembytet har Umeå Ryttarförening minskat telefontiden, fått ett jämnare kassaflöde och har dessutom kunnat ge sina elever bättre support. Deras favoritfunktion är sms-funktionen som under hösten underlättat påminnelser och uppmaningar till eleverna.

Dela gärna det här!
Hippocrates

Vi förser hästföretagare med kraftfulla system.

Nyhetsbrev

Copyright © 2022 Hippocrates. Alla rättigheter förbehållna.