Hennes dröm blev sann! Inspirerande historia med Annie Ryhnell. - HippocratesHippocrates

Hippocrates Bloggen

Här bloggar vi om ditt och datt inom hästvärlden

Hennes dröm blev sann! Inspirerande historia med Annie Ryhnell.

maj 17th, 2020 | By: Joakim Krassman

Att våga sadla om från att vara anställd till att bli egen företagare är ett tufft beslut.

Annie var endast 7 år gammal när drömmen om en egen hästgård skrevs ner i dagboken för första gången.

Idag driver Annie företaget Goddard Stables.

Vi har träffat Annie Ryhnell, 30 år.

Annie är inte född i någon hästfamilj utan det hela började när hon var 6 år, då familjen flyttade och bosatte sig nära Enskede Ridskola.

Hästarna blev hennes första stora kärlek och Annie var i stallet så fort det fanns ledig tid.

Annies hästintresse höll i sig och hon började på Strömsholm Ridsportgymnasium.

Efter gymnasiet sökte Annie jobb i hästbranschen, lyckan fann hon i Barcelona, Spanien där hon arbetade i ett dressyrstall i 2,5 år och stortrivdes. Dock blev hemlängtan för stor och när Annies vägar återigen ledde henne till Sverige fick hon arbete hos Mads Hendeliowitz på Segersta Equestrian.

I början fick hon mest rida ut på hästarna men med tiden, samt med stigande utbildningsnivå efter vidareutbildning av Mads så red hon alltmer dressyr. Hon fick börja med att tävla unghästar, för att sedan med tiden även utbilda och tävla kunders hästar upp till Intermediare.

I Annies arbetsuppgifter ingick även arbetet runt hästarna såsom beställning av foder, strö och veterinärbokningar etc.

Under sina åtta år på Segersta Equestrian utbildade sig Annie även till unghästberidare och C-tränare.

Vad fick dig att våga ta chansen att starta eget?

Drömmen om en egen hästgård växte sig starkare. Annie analyserade sitt kontaktnät, då hon bär med sig vetskapen om att ensam inte är stark och tog beslutet att starta eget företag.

”Efter letande uppstod möjligheten att hyra en hästgård som matchande mina drömmar och det nya livet som egen företagare tog fart. Annie säger att våga lyckas är ”Att våga sprida ordet, tro på det man gör och vara beredd på att jobba hårt. Vetskapen om att det inte blir någon semester detta år och kanske på flera år framöver”.

Annies mål med sitt företagande är långsiktigt och att börja i lagom skala. Hon har nu startat företaget som enskild firma med målet att det blir ett aktiebolag.

Vilken är din största drivkraft och på vilket sätt använder du den i företagandet?

Jag har en hög arbetsmoral och lägger mycket tid med hästarna. Är noggrann. När mina kunder lämnar sin häst i träning hos mig får hästarna det jag skulle ge dem om det vore mina egna hästar.

Jag tar på mig det fulla ansvaret.

Annie var ödmjuk inför att starten skulle bli tuff och sökte även andra arbeten på 50% för att kunna få ihop ekonomin i starten. En otrolig lycka och lättnad infann sig när stallet på kort tid blev fullt med kunders unghästar som skall matchas mot championat, utbildning av försäljningshästar samt inackorderingar inklusive att ge ridlektioner till kunder på sina hästar. Marknadsföringen sker via mun till mun metoden, sociala medier som Instagram och Facebook vilket Annie upplever ger bra resultat på försäljningshästar.

Vilka kunder (hästägare) profiler har du idag?

Mina kunder är mestadels uppfödare och hästägare som köpt in föl och som själva ej vill rida och utbilda sina hästar för antingen försäljning eller för framtida satsning.

Några kunder har hästarna i träning hos mig för att utvecklas som ekipage, då utbildar jag både häst och ryttare.

Hur drömmer du vidare nu?

Nästa dröm är att kunna fortsätta leva på att driva min hästverksamhet och att få

rida och tävla på Grand Prix nivå. Att kunna ha en egen del i en häst på sikt eller få möjligheten att behålla en kunds häst upp till GP.

Jag tror på vikten av att fortsätta träna för egen del för att hela tiden utvecklas. Åka iväg för att hästarna skall miljötränas, rida tillsammans med vänner/kollegor för inspiration så att man inte är ensam.

Hur hjälper Hippcrates proStable dig i ditt dagliga arbete?

Då jag själv kan lägga upp alla produkter och tjänster jag utför åt mina kunders hästar i systemet så gör det att jag får betalt för mitt arbete. Tex en salva som en häst är i behov av, avmaskning.

Företaget får då snabbare in pengar när jag kan lägga på kostnader på resp häst direkt i mobilen och att det ej glöms ej bort.

Snabbt och smidigt att faktura kunder som tex pass i skrittmaskin, foder samt lektioner.

Faktureringen samt bokföringsfiler gör att jag kan dra ner på kostnaderna hos bokföringsfirman som får färdiga SIE filer att importera in i bokföringen. Som nystartad gäller det att varje krona faktureras och att hålla nere kostnaderna.

Dela gärna det här!
Hippocrates

Vi förser hästföretagare med kraftfulla system.

Nyhetsbrev

Copyright © 2022 Hippocrates. Alla rättigheter förbehållna.