Ebba Danielsson 15 år - en flygande raket i hästvärlden - HippocratesHippocrates

Hippocrates Bloggen

Här bloggar vi om ditt och datt inom hästvärlden

Ebba Danielsson 15 år – en flygande raket i hästvärlden

januari 24th, 2022 | By: Joakim Krassman

Ebba andas och lever för hästar och hoppning. Hon har ridit så länge hon kan minnas. Hennes mamma har tävlat höga klassar och drev tidigare även en ridskola. Så äpplet faller inte så långt från trädet. Bara i år har hon varit och tävlat i  Slovakien, Holland, Belgien, Tyskland, Portugal, Frankrike och Danmark.

Hur får du ihop skolan och den satsningen på hästarna som du gör?

Just nu går jag sista året på högstadiet och jag har lärare som är förstående och förstår vilken satsning jag gör. Det underlättar när jag behöver vara ledig och jag får utföra mitt skolarbetet på distans. Prov brukar jag göra antingen före jag åker iväg, eller på distans. Den här terminen har jag varit borta ungefär åtta veckor.

Vi bor i Nora, nära Örebro så det blir många timmar i hästbussen och då pluggar jag så att jag inte halkar efter, som tur är blir jag inte åksjuk. Nästa mål med skolan för mig är att läsa gymnasiet med inriktning på idrott.

Vilka är dina favoritländer att tävla i?

Holland och Belgien.

Skiljer sig tävlingarna mycket åt beroende på i vilket land du är i?

Nej, det skiljer sig inte så mycket åt. Endast vid landslagstävlingar är det annorlunda.

I Sverige tävlar jag mot seniorer och utomlands mot jämnåriga och där är det en större konkurrens.

Känns det ensamt när du är på tävling?

Nej då, många av mina kompisar tävlar också så det känns aldrig ensamt. Jag får uppleva så mycket när jag tävlar i olika länder. I Portugal exempelvis passar vi på att åka och bada. Ibland samåker också vid längre resor för att ha två chaufförer.

Vem tränar du för?

Jag tränar för min mamma och ibland kommer Pether Markne till oss, vi har också mycket kontakt och skickar filmer på rundor etc. Har lagt mycket tid på markarbete i år och upplever att det börjar ge resultat. Idag har jag nio hästar men idealet är att ha sex till sju.

Fram till förra året red jag ponny och det skiljer sig mycket åt på ponny och storhäst tävlingar. Min ponny tävlade jag mycket internationellt med bland annat EM och en världscupfinal. Det var verkligen en superfin ponny, jag önskar att han kunde ha vuxit tjugo cm.

Mina förebilder idag är alla i svenska landslaget. Försöker att plocka och ta inspiration ifrån alla. Ryttare utanför Sverige som jag ser upp till är Jessica Springsteen och Edvina Tops Alexander.

Har du några råd till yngre ryttare?

Viktigt att man tränar mycket för att bli bättre och bättre. Att ha en tränare som känner dig och dina hästar. Att man har kul. Viktigt att man får någon framgång. Framgång kan vara olika saker tex att vinna en tävling, bra känsla i rundan, felfri runda.

Viktigt att man tävlar mot sig själv och inte bara mot andra då man har så olika förutsättningar.

Det är också viktigt att man sitter på hästar som bygger upp en och inte gör en osäker om man själv är osäker.

Hur ser dina drömmar ut?

Självklart att bli så bra som möjligt, rida EM som senior och sedan förstås OS. På min bucket list för närmsta tiden är det att rida junior EM nästa år. Från och med nästa år att få chansen att vara med i ryttarutveckling.

Jag har en dröm att flytta utomlands och rida när jag gått ur skolan. Har redan nu några drömställen och det i är Belgien eller Holland.

 

Hippocrates system proStable 

I proStable finns en funktion som är en Whiteboard app där det är möjligt att planera hästarnas dagliga aktiviteter (du väljer själv dina aktiviteter som passar just för din verksamhet) från hovslagare, vaccination, longering, träning, tävling etc.

Allting sparas i hästens egna journal. Toppen att kunna planera för hästarna även när man själv är på resande fot och att all information finns samlad på ett ställe.

 

Dela gärna det här!
Hippocrates

Vi förser hästföretagare med kraftfulla system.

Nyhetsbrev

Copyright © 2022 Hippocrates. Alla rättigheter förbehållna.