Christie Goddard, hovslagaren som är besatt av hästskor. - HippocratesHippocrates

Hippocrates Bloggen

Här bloggar vi om ditt och datt inom hästvärlden

Christie Goddard, hovslagaren som är besatt av hästskor.

november 1st, 2021 | By: Joakim Krassman

Allt började hemma på gården i England där Christie växte upp. När hovslagaren kom för att sköta föräldrarnas hästar (50-60 hästar) brukade Christie, som var besatt av hästskor, hänga med hovslagaren.
När han fortfarande gick i skolan tävlade han i hoppning och arbetade också på skollov på en skjutskola för lerduvor och på ett äldreboende med att servera te och smörgåsar.

När han slutade skolan åkte han till Belgien som heltidsryttare och tävlade och tränade hopphästar. Även här tyckte han om att tillbringa mycket tid med hovslagarna och tittade på, lyssnade och utvecklade sina färdigheter i skoning av hästarna.
Han blev utbildad hovslagare i England när han var 22 år gammal.

“Christie skrattar och säger att även nu när han är på tävling med sina egna hästar är allt han tittar på alla hästars skor och missar till och med att säga hej till människor han möter.”

År 2004 flyttade han till Sverige, det första minnet var -21 grader och en meter snö. Men trots det stannade han och känslan var att Sverige och folket var ett mycket välkomnande land för honom när han arbetade med hästar. Han började från noll och arbetade mestadels i Stockholmsområdet och i Göteborg. Han skodde hästar och arbetade även som hopptränare med privatlektioner och grupper för både barn och vuxna. Något som han verkligen uppskattade då.
Hovslagarjobbet ökade och även med fler professionella stall runt om i Sverige och fokus flyttades till att jobba 100 % som hovslagare och att rida sina egna hästar.

Har hästägarna förändrats när det gäller skoning av sina hästar från när du började som hovslagare till idag?
Ja, när jag började var hästägarna nöjda så länge skorna satt på, idag är de mer medvetna om skornas påverkan på hästen och uppskattar när de ser vilka resultat det ger.

Har du några mål med din verksamhet?
Ja att fortsätta arbeta som ett team med hästägare och följa resultaten.
Ett mål är att ha en medalj i alla Mästerskap med hästar som jag skor. Fram till idag har jag en silvermedalj i VM och ett silver i EM. Så på min bucket list är det att ha en olympisk medalj också.
Jag tävlar också med mig själv, varje år vill jag göra lite bättre.

Har du några råd till nyutbildade hovslagare?
Försök alltid att fortsätta att förbättra dig och göra något bättre än året innan. Ta till dig de goda sakerna från någon du känner igen som hovslagare. Vad skulle gynna dig mest och låt inte ditt ego stå i vägen för att lära dig nya saker som passar dina idéer om skoning.
Jag inspirerades av Rob, en nederländsk man på 64 år. Den tid som jag tillbringade med honom tog min skoning till nästa nivå.

Christie var den första hovslagare som använde Hippocrates system Blacksmith år 2015.

Hur har det förändrat din verksamhet?
“Det är ett helt fantastiskt system som har förändrat min vardag.
Enkelheten och effektiviteten är imponerande. Jag brukade lägga minst 20 timmar i månaden på fakturering och nu handlar det om minuter.
Jag har aldrig varit så organiserad som när jag började med Blacksmith på daglig basis. När jag arbetar ber jag nya kunder att fylla i sina personuppgifter i min iPad och sedan fakturerar jag dem innan jag lämnar stallet.
Innan jag började med Blackmith svämmade jag över av pappersarbete, glömde att fakturera vissa hästägare och ibland kunde jag inte läsa mina egna anteckningar.
Jag använder också funktionen och tar bilder på en sko när jag gör större ändringar, då har jag en bild från start och tills skon är där jag och veterinären vill att den ska se ut, en extra kvalitetsstämpel för att mitt arbete ska synas.

Jag blir glad varje gång jag startar programmet!!

Dela gärna det här!
Hippocrates

Vi förser hästföretagare med kraftfulla system.

Nyhetsbrev

Copyright © 2022 Hippocrates. Alla rättigheter förbehållna.