Köpvillkor | Hippocrates

Köpvillkor

Köpvillkor, i denna text kallad, ”villkor, villkoren”, gäller när du som konsument gör en beställning via hippocrates.se. Genom att beställa varor i vår webbshop accepterar du dessa villkor. Avtal ingås mellan dig och HX SYSTEMS AB som driver hippocrates.se. Villkoren är enbart tillämpliga för dig som är konsument och som gör beställning via hippocrates.se.

ALLMÄNT

Alla beställningar som görs på hippocrates.se administreras av HX SYSTEMS AB. Vid frågor kring din beställning ska du kontakta kundservice.

Hippocrates.se reserverar sig mot mindre avvikelser gällande färger, material, beskrivningar, vikter, storlekar och tillverkning som återges på webbshopen. Detta gäller också stavfel, prisförändringar och sortimentförändringar.

Du måste vara över 18 år eller ha målsmans tillstånd för att kunna beställa från oss.

Alla bedrägerier och falska beställningar polisanmäls.

PRISER

Våra priser är i svenska kronor och exklusive moms på 25%. I varukorgen kan man se det totala priset inklusive alla avgifter, moms och frakt. Vi förbehåller oss rätten att göra prisändringar utan någon förvarning och reserverar oss även för eventuella felskrivningar.

BETALNING

Vi tar alltid förskottsbetalning vid order av privatpersoner. 

Du har möjlighet att välja följande betalningssätt när du beställer från oss:

  • Payson

Payson

Betalning med Payson. Använd Payson för att enkelt och tryggt betala till oss med VISA, MasterCard eller internetbank (Swedbank, Handelsbanken, SEB, Nordea och Danske Bank). Läs mer om Payson här: www.payson.se

LEVERANSER

Normal leveranstid är ca 15 arbetsdagar. 

Ej uthämtade paket

Ej hämtade varor returneras till oss. För alla paket som inte löses ut förbehåller vi oss rätten att debitera dig kostnader för returfrakt, expeditionsavgift och hanteringsavgift, för närvarande 150:-

Outlösta paket omfattas normalt inte av ångerrätt enligt Distansavtalslagen.

ÅNGERRÄTT

Enligt Distans- och hemförsäljningslagen har Du som konsument (detta gäller ej företag) rätt att frånträda avtalet genom att meddela oss detta inom 14 dagar från mottagandet av varan. För att Du skall kunna nyttja din ångerrätt måste Du returnera varan i oskadat skick, i originalförpackning. Vid nyttjande av ångerrätten är det Du som står för returkostnaden.

Du har inte ångerrätt om:
Detta gäller en specialtillverkad vara tex t-shirt med eget tryck eller egen text eftersom dessa varor utformas speciellt för varje kund. Om du inte är nöjd med varans beskaffenhet kan du istället göra en reklamation.

När du utnyttjat din ångerrätt:
Du är skyldig att hålla varan i lika gott skick som när du fick den. Du får inte använda den, men naturligtvis försiktigt undersöka den. Om varan skadas eller kommer bort på grund av att du är vårdslös förlorar du ångerrätten.

RETURER

Returer sker på din egen bekostnad utom om varan är defekt eller om vi har packat fel. Returer ska skickas som brev eller paket, inte mot postförskott. Vi betalar frakten för att sända så kallade ersättningsvaror.

När du utnyttjat din ångerrätt ska du:

  • om det gäller en vara: sända eller lämna tillbaka den till oss
  • om det gäller en tjänst: hålla materialet tillgängligt för oss, om det inte medför besvär för dig.

Återbetalningsskyldighet

Vi ska, om du utnyttjat din ångerrätt, betala tillbaka vad du har betalat för varan snarast eller senast inom 30 dagar från den dag då vi tog emot varan.

TRANSPORTSKADA

När du tar emot din vara är det viktigt att du omedelbart besiktigar paketet. Som kund skall du inte hämta ut eller ta emot ett paket som ser skadat ut. Upptäcker du skadan först efter att ha öppnat paketet reklamerar du omedelbart varan till vår kundservice.

PERSONUPPGIFTER

När du handlar hos oss godkänner du samtidigt att vi lagrar de uppgifter du lämnat för att kunna slutföra köpet och ge dig bra service. Vi följer de riktlinjer som finns i Personuppgiftslagen (PuL).

COOKIES

Hippocrates.se använder sig av cookies för att komma ihåg vad du lagt i kundkorgen och för att rätt varor ska följa med till kassan.

FORCE MAJEURE

Vi anser oss befriade från att fullgöra våra förpliktelser i detta avtal om detta beror på orsaker utanför vår kontroll såsom ändrad lagstiftning, myndighetsåtgärd, konflikt på arbetsmarknaden, brand, översvämning, sabotage, olyckshändelser av större omfattning eller liknande händelser.

ÖVRIGT

Vi reserverar oss för eventuell slutförsäljning. Vi reserverar oss för eventuella prishöjningar som kan bero på prisändringar hos leverantör eller valutaförändringar. Vi reserverar oss för eventuella felskrivningar i all text på sidan.

Se även konsumentverket och distansavtalslagen, samt EU:s gemensamma tvistlösningssida http://ec.europa.eu/odr.

Copyright © 2023 Hippocrates. Alla rättigheter förbehållna.