+46 (0)734 - 231 233 info@hippocrates.se         Just nu har våra system omsatt 109,799,363.00

Vi är stolta sponsorer av följande profilryttare & ambassadörer 2018.

 

 

Jens Fredricson

Jens Fredricson

Ambassadör Hippocrates.se

Med 30 år i absolut toppsport inom ridsporten och över 250 vinster från svenska och internationella tävlingar på meritlistan gör Jens Fredricson till en av svensk hoppsports främsta. Under tiden som medlem i det svenska hopplandslaget finns meriter som bronsmedalj i EM Herning, vinst i FEI Nations Cup och The Longines Grand Prix i Falsterbo samt deltagande i OS och världscupfinaler.

Ridkonsten ligger Jens varmt om hjärtat och både häst- och ryttarutveckling är stor del av vardagen. I stallet på Ridskolan Strömsholm finns idag såväl lovande unghästar som hästar på Grand-Prix-nivå. I team Jens Fredricson finns också flera unga talangfulla ryttare, som med Jens som mentor siktar mot världseliten.

Instagram: @jensfredricsonofficial

Jeanna Högberg

Jeanna Högberg

Ambassadör hippocrates.se

Jeanna Högberg är 33 år gammal och född i Sverige. I sina ungdomsår vann hon ett individuellt SM samt två bronsmedaljer i fälttävlan i SM för ponny kategori B.

Passion, engagemang och en stor kärlek till hästar har tagit med Jeanna på en fantastisk resa.
Hon har vunnit:
• fyra individuella guldmedaljer i SM
• fyra individuella silvermedaljer i SM
• två individuella silvermedaljer i NM
• fem silvermedaljer i lag NM
• en guldmedalj i de nordiska Team dressyrmästerskapen
• en guldmedalj i lag SM
• fem silvermedaljer i lag SM

Som ett resultat av Jeanna’s framgångar fick hon det prestigefyllda AJAX Award 2008. Detta gav henne möjlighet att koncentrera sig helt på sina egna hästar och sikta på den internationella scenen. Jeannas målinriktade jobb lönade sig väl, Jeanna utbildade båda sina två tävlingsston Kataleis Vilja och Liza Minelli hela vägen från LA till Grand Prix-nivå.

Förutom att vinna Ajax Award, har Jeanna nominerats ”Morgondagens vinnare” under 2008, 2009, 2010 av Svenska Ridsportförbundet och som ”Årets komet” 2010 av tidningen Ridsport.
Hon är en del av det svenska nationella dressyr teamet, som en av deras framtida ekipage och delta i utbildning med teamets handledare; Kyra Kyrklund.

Med sin milda men effektiva ridning har Jeanna utbildat och matchat flera unghästar för VM. År 2009 tog hon Carea till en 2: a plats i Breeder’s Trophy. År 2010 Darcia och Wellington till placeringar i Falsterbo, Scandinavian Open, Breeder’s Trophy och Champion of the Winners i Stockholm Horse Show.
Tillsammans med Wellington, representerade Jeanna Sverige i VM för unga hästar under 2010 och 2011 i Verden, Tyskland.
2014 var det första året Jeanna red i seniorlandslaget på World Equestrian Games i Normandie med Darcia.

Mads Hendeliowitz

Mads Hendeliowitz

Ambassadör hippocrates.se

Mads Hendeliowitz (född 1982) startade sin ryttarkarriär som 4-åring i Danmark och började på ridskola först vid 10 års ålder. Mads är född i Danmark men flyttade till Sverige för att rida rida på Strömsholms Ridskola. Han har representerat Sverige Internationellt från 2010 då han blev svensk medborgare. Idag driver Mads Segersta Equestrian i Bålsta, Sverige, med sin sambo Maria Westerberg. Mads tränar idag för Patrik Kittel och Tinne Vilhelmson. Han har många internationella vinster med hästarna Jimmie Choo och Weihenstephaner. Mads representerade Sverige under OS i Rio 2016 samt ett flertal gånger i Nations Cup och på de Nordiska Mästerskapen. Som young rider tävlade Mads internationellt för Danmark.

Carl Hedin

Carl Hedin

Ambassadör hippocrates.se

Carl Hedin, 24 år från Borås. Har meriter upp till internationell U25-nivå och har haft ett antal hästar med till unghästfinalerna i Falsterbo och Flyinge.
Driver egna bolaget Eques Management som arbetar med förädling och försäljning av dressyrhästar worldwide samt tävlar aktivt på elitnivå. Förutom sin egen tävlingskarriär arbetar Carl med i organisationen kring stortävlingarna Gina Tricot Grand Prix i Borås och Elmia Scandinavian Horse show.

foto: Henrik Ersgård

Hannes Melin

Hannes Melin

Teamryttare

Hannes Melin är 28 och bedriver egen verksamhet Melin Equestrian AB på sina föräldrars gård i Skåne som tränare och med utbildning och försäljning av hopphästar.

Han var en av de mest framgångsrika ungdomsryttarna inom fälttävlan med totalt 24 mästerskapsmedaljer med bland annat två individuella EM-Silver, ett lag EM-silver, två lag brons, 6 NM guld och 4 SM guld.

Hannes ingick även i Yr- landslaget i dressyr 2010 och fick stipendiet Agria Young Rider 2010. Han har även ridit Falsterbo och Breeders i alla tre disciplinerna.
Sedan ett par år tillbaka satsar Hannes helhjärtat på hoppningen och har ridit upp till 1,50 med placering.

Elenore Simberg

Elenore Simberg

Teamryttare

Eleonore är en entreprenör och unghästutbildare som har drivit sitt eget stall i Skåne sedan 2012. Hon red i elit-laget i hoppning innan hon sadlade om till dressyr och vann sin första Intermediaire som 17 åring.

Hon har vid upprepade tillfällen ridit Europamästerskapen, Nordiska mästerskapen samt dubbla SM guld och finalplaceringar i Scandinavian Open. Sedan dess har hon både jobbat samt vunnit svår dressyr i Sverige och i Tyskland.

”Jag älskar mina hästar. Att ge var enskild individ den support och coaching de behöver för att utvecklas är det jag lever för”.

Elsa Berggren

Elsa Berggren

Teamryttare

Elsa Berggren, 17 år och går andra året på gymnasiet, bor i Falun och tävlar för Borlänge ryttarsällskap. Har ridit internationell ponnyhoppning och fälttävlan men satsar nu på sina två storhästar. 2017 blir året att satsa på internationella placeringar, rida junior SM och även på sidan av hjälpa elever och utbilda hästar på vägen mot sitt långsiktiga mål att driva ett eget stall med utbildning/försäljning av hästar i framtiden. Drömmen är även att rida YR EM om 3år med en egen utbildad häst som står i stallet just nu.

Cornelia Rylen

Cornelia Rylen

Teamryttare

Cornelia är 22 år och bor utanför Norrköping. Hon satsar helhjärtat på hästsporten.

Cornelia driver idag eget företag och har just nu ett dussin lovande hästar hemma på sin gård. I sin verksamhet arbetar hon som tränare, hästutbildare (ofta med fokus på problemlösning) samt har försäljning av hästfoder.

Hon har själv tagit flera hästar upp till 150 hoppning och nyligen debuterat 155. Cornelia brinner för att ta fram det bästa ur varje individ.

Julia Pedersen

Julia Pedersen

Teamryttare

Julia Pedersen är 22 år och har tävlat svår klass dressyr på både ponny och häst. Hennes främsta merit är seger i Grand Prix klassen Intermediär II. Julia tog sin examen som beridare i Warendorf 2016. Hon arbetar sedan tre år som försteberidare hos familjen Rueben i Aachen, Tyskland dit hon valt att flytta för att kunna satsa helhjärtat på dressyrsporten. Hon har även deltagit i CHIO Aachens Quadrillechampionat där laget år 2015 tog en fin 2:a plats med Julia i ledningen.

Sofie Burman

Sofie Burman

Teamryttare

Sofie driver ett hoppstall söder om Stockholm med 13 hästar.

Hon brinner för att hitta unga och lite svåra/missförstådda hästar och träna dom. Jag försöker alltid att hitta och plocka fram det bästa i varje individ.

Nu tävlar Sofie för tillfället 140 klasser på egenutbildade hästar och avlar i mindre skala. Hon tar även emot saluhästar åt kunder.

Sofies mål för 2018 är att tävla 145/150 med min häst Meatball.

Miriam Pedersen

Miriam Pedersen

Teamryttare

Miriam Pedersen är 20 år gammal och kommer från Märsta i Stockholmsområdet. Hon tävlar runtom i Sverige upp till 130cm med placeringar. Hon har tidigare tävlat framgångsrikt på ponny upp till Msv nivå, och gick sedan upp till storhäst där hon utbildade och tävlade unghästar under de första åren som junior. Miriam kombinerar Universitetsstudier med en satsning på hennes två hopphästar, och hennes långsiktiga mål är att under 2017 debutera i 140-klasser.

Magnus Smederöd

Magnus Smederöd

Teamhovslagare

Magnus Smederöd bor i Sundbyholm utanför Eskilstuna.

1997 startade Magnus sin karriär som traditionell hovslagarlärling hos en hovslagare på Strömsholm. 1999 startade han eget och tog sitt gesällbrev 2002 och därefter har han genomgått fortbildningsblocken och är idag godkänd av JBV samt Hovslagarmäster.

Magnus tävlar idag både internationellt och på nationell högsta nivå inom tävlingar i hovslageri.

Jobbat 7 år som anställd på Strömsholms Djursjukhus (senare Evidensia).
Skor sporthästar inom hoppning, dressyr, fälttävlan och reining.
Magnus har även ett nära samarbete med veterinärer i området.