Erik Nordström, en av våra lovande unga hästföretagare!

Erik Nordström, en av våra lovande unga hästföretagare!

Erik Nordström, en av våra lovande unga hästföretagare!

Erik är 19 år och föddes i en hästfamilj i en liten ort i Skåne där både mamma och pappa kommer från hästvärlden. Ingen mindre än Rolf-Göran Bengtsson är hans gudfar. Erik valde dock att satsa helhjärtat på fotbollen, till en början.

Alla kompisar inklusive han själv och sin bror spelade fotboll. Vinnarskallen i Erik gjorde dock att efter att Erik tittade på när Rolf-Göran red och tänkte att det ser ju inte så svårt ut, började rida sin systers ponny. Han valde att gå från lagsport till den mer individuella hästsporten vid 13 års ålder där han själv kunde påverka så mycket mer. Det var tufft att tappa alla kompisar från fotbollen på fritiden men rasterna på skolan ägnades åt fotbollen och kompisarna. Fotbollskillen blev ändå tillslut hästkillen.

Redan efter två veckor åkte han på sin första pay & jump och poletten trillade ner att det kanske inte var fullt så enkelt ändå. Han fick chansen att rida en erfaren C-ponny på 23 år som han redan efter 1,5 år red sitt första SM på. Därefter köptes hans egna första ponny, en 21 årig läromästare som Erik vann två SM guld, 1 SM brons samt red NM på. En ponny som det tog två år innan de ridit ihop sig men sedan var de ett team med en fantastisk känsla.

Vinnarskallen idag drivs av att förstå sig på varje häst som individ och skapa bandet mellan häst och ryttare.

Erik gick gymnasiet samtidigt som han var med i juniorlandslaget med två hästar. Efter studenten fick han sin första anställning och började arbeta för Stall Danora vilket innebar att flytta hemifrån och stå på egna ben med allt vad det innebär. Hos Eva Danielson på Stall Danora fick Erik med sig viktiga kunskaper som att tex lägga upp scheman för lång tid framåt för resp häst och kontakter i Sverige och utomlands och därmed en större inblick i hur det är att köpa och sälja häst. Kunskap som är ovärderlig för att driva eget företag som blev Eriks nästa steg.

Han driver idag sitt eget företag SEEN Sporthorses där han främst rider kunders hästar. Det har varit många fina unghästar som varit lite gröna men nu har han även fått in en äldre häst med erfarenhet som han tror mycket på och målet är att vara med och rida i Young Rider klasser nästa år. Erik poängterar även vikten av ett team runt sig för att kunna nå sina mål.

Ett stort stöd har han i sin syster som är ovärderlig vad gäller all administration kring företaget samt hästarna.

En fantastisk möjlighet i ridsporten som Erik lyfter, som är möjligt utan att köpa en färdig häst för de största klasserna, är att få rida samma klasser som professionella ryttare som Stephanie Holmén och Douglas Lindelöw när de tävlar sina grönare hästar och skapar erfarenhet. Och även fast man kanske inte tävlar med dem så kan man lära sig otroligt mycket av sådana ryttare när de till exempel rider fram sina hästar på tävling.

Eriks dröm är förstås att rida de stora mästerskapen men resan med varje häst är något som han lever för och drivs av varje dag.

“I min verksamhet använder jag Hippocrates ProStable för allt som har med ekonomi att göra men också för all administration. Du får med ProStable mer tid för hästarna då allt i systemet mer eller mindre sköter sig självt och dessutom ändrar du lätt saker i ditt system med mobilen.

Jag är verkligen nöjd med Hippocrates ProStable och rekommenderar det för alla med en hästverksamhet då det underlättar och sparar så mycket tid.”

 

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *