Daglig hästfest på Runsten Equestrian

Daglig hästfest på Runsten Equestrian

Daglig hästfest på Runsten Equestrian

 

Runsten Equestrian startades år 2004. Det var det perfekta läget med närheten till Stockholms innerstad, sandmark och många hektar att utveckla, som avgjorde platsen för det första spadtaget.

Den ursprungliga tanken var framförallt att bygga en ridanläggning i framkant, inklusive ett bostadsområde med närhet till ridanläggningen.

Både för hästintresserade och för att locka personer som önskar bo naturnära.

Idag är Runsten Equestrian en ridsportsanläggning med nära 100 uppstallade hästar inom disciplinerna hoppning, dressyr och fälttävlan.

I Runsten Village byggs det 200 fantastiskt fina hus i en lantlig miljö. Dagligen finns även service i form av en skyttelbuss mellan Tullinge pendeltågstation och anläggningen, så att även de som inte har körkort eller bil kan ta sig ut till anläggningen och bostadsområdet.

Hur beskriver man Runsten Equestrians verksamhet?

Runsten Equestrian är en komplett anläggning med ridhus, fyra fibersandbanor, två terrängbanor samt två gräsbanor. Det är idag en härlig mix av stora hästar samt ponnyer på anläggningen inom alla discipliner. Den goda servicen är densamma 365 dagar per år, detta gör att man som hästägare på Runsten får mer tid att spendera i sadeln och med sin häst.

I gott samarbete med den ideella Föreningen Runsten Equestrians arrangeras det tävlingar året om. Då ridsport är en individuell sport är föreningen extra viktig för känslan av en god gemenskap och sammanhållning.

På anläggningen hyr Mälarens Hästklinik in sig med vilka det finns ett nära samarbete med. Detta är både en trygghet och bekvämlighet för både hästägare och personal på gården.

En viktig del av avläggningens välfungerande upplägg är och har varit att välrenommerade tränare kommer till anläggningen regelbundet.

För hoppträning kommer Helena Persson,Svante Johansson, Per Dahlgren, Ann Liwing. När det gäller dressyrträningar kommer Birgitta Gudmundsäter, Berit Norberg samt Per Duvefelt. Rolf-Göran Bengtsson, Pether Markne och Henrik von Eckermann är några av de gästspelande tränarna på anläggningen.

Året 2020 blev Runsten Equestrian användare av systemet Hippocrates proStable.

”För oss i personalen är Hippocrates proStable en stor tillgång i det dagliga arbetet. Vi kan enkelt se beställningar av tjänster såsom mockning, häst till skrittmaskin, veterinärassistans etc. Med hjälp av programmet har vi alltid uppdaterad information från kunderna gällande täckesinfo, foderstat och så vidare. Kunderna uppskattar också att få ett sms från proStable när vi utfört den beställda tjänsten, och att tjänsten automatiskt läggs på månadsfakturan. Det skapar tydlighet för oss i personalen samt för våra kunder” berättar personalen på Runsten Equestrian.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *